CFMOTO 800MT Sport: putere si raspuns prompt

CFMOTO 800MT Sport: putere si raspuns prompt

24.01.2023

Brandul chinez, CFMOTO, isi cimenteaza pozitia pe piata de motociclete, iar modelul adventure touring 800MT demonstreaza cat de competitiv a devenit. Finisajele si dotarile sunt la egalitate, daca nu chiar mai bune, decat cele de la producatorii mai renumiti. Si atunci cand esti la ghidonul unei motociclete CFMOTO, vei descoperi putere si un raspuns prompt, un ambreiaj lin, toate lucrurile care de obicei se regasesc la modelele din categorii de pret superioare. 

CFMOTO 800MT Sport este alimentat de un motor 799cc cu 2 cilindri in linie, racit cu lichid, pe injectie electronica. Motorul este facut in China sub licenta KTM. Unitatea este aceeasi care insufleteste seria 790 Adventure de la KTM, partenerul austriac al CFMOTO, si a fost adusa la capacitate mai mare. In mod realist, 800MT a fost comparat de specialisti cu modele ca BMW F850GS, Husqvarna Norden si KTM 890 Adventure, afirmandu-se printr-o serie de atribute tehnice inalte, componente de ultima ora, un look si dotari moderne. 

In pofida greutatii de 231 kg (fara portbagajul lateral) a motocicletei, o data instalat in saua de inaltime 825mm, riderul lui 800MT Sport se se simti in largul sau la deschiderea clapetei de acceleratie. Cockpitul contine tot ce ar trebui sa aiba un adventure touring bike, de la ecranul TFT masiv de 7” care afiseaza informatiile relevante intr-o maniera clara, pana la indicatoarele de lumini. Sistemul este usor de utilizat, datorita unui numar minim de comutatoare de pe ghidon. Daca unii constructori cred ca ai nevoie de un buton si un meniu pentru fiecare functie, abordarea minimalista a CFMOTO le permite pilotilor sa se familiarize rapid cu functiile motocicletei. Printre functiile electronice se numara cruise control, doua moduri de riding, manere si sa incalzite, monitorizarea presiunii din anvelove si conectivitatea Bluetooth. Alte dotari: magnetou 350W, lumini LED complete, USB, priza 12V. 

Poti sta linistit daca devii prea exuberant cu acceleratia, pentru ca franele J.Juan sunt mai mult decat pregatite sa faca fata situatiei. ABS-ul la viraje are rolul de a controla outpu-ul de putere si forta de franare pentru a asigura stabilitate maxima si aderenta inclusiv in caz de decelerare brusca. Performanta la franare este la nivel de lider in industrie.
Frane fata J.Juan - doua discuri 320mm, etriere radiale cu 4 pistoane. Frane spate J.Juan - un singur disc 260mm, etriere cu doua pistoane. 

De asemenea, sasiul este bine echipat pentru o calatorie pe drumuri mai dificile: furca telescopica inversata KYB cu raspuns imbunatatit are cursa 160mm pentru a intalni cerintele pilotarii adventure si suspensie spate ajustabila, cursa 150mm - un setup gandit pentru riding pe teren variat. Furcile sunt protejate de impact de niste protectii din plastic integrate in acoperitoarea rotii fata. 

Pentru a impinge la limita performanta, CFMOTO 800MT Sport vine echipat cu anvelope MAXXIS si jante din aluminiu. Multumita cauciucului de inalta performanta si controlului strict al calitatii, anvelopele ofera rezistenta excelenta la abraziune si aderenta pe drumuri pavate si nepavate si se califica pentru calatorii lungi, lucru la care contribuie si rezervorul generos de 19 litri. Rezervorul are design tridimensional care favorizeaza din punct de vedere ergonomic atat pilotarea din pozitie ridicata, cat si stabilitatea in sa. Versiunea Sport se diferentiaza de modelul Touring prin dotarea cu roti spitate. 

 

CFMOTO 800 vine echipat cu bare de protectie originale standard, in conformitate cu regulamentele la pilotarea pe strada. Barele de protectie sunt in mod unic integrate in partea frontala a caroseriei, conturand un aspect distinctiv si impunator care protejeaza intr-o mare masura rezervorul, fata si cadrul principal. Cutiile sunt securizate pe rafturile de montare si pot fi detasate cu usurinta. Adaugati si un top case 6 litri din aluminiu care vine impreuna cu un rack din otel inoxidabil, facil de instalat. 

Cutiile argintii din aluminiu ofera in total capacitate 63 litri (35 litri pe fata si 28 litri pe spate). Sunt rezistente la praf si apa. Interiorul este rezistent la zgariere. 
Modelul 800MT Sport este disponibil cu optiunile de culoare: Nebula Black / Twilight Blue.

Precizia la pilotare cuplata cu suspensia KYB si ABS-ul la viraje transforma motocicleta CFMOTO 800MT Sport intr-o alegere de top, iar pretul convenabil este un avantaj pentru iubitorii de calatorie si aventura. 


CFMOTO 800MT Sport este un travel bike temerar, ideal pentru calatorie si aventura pe distante mari

Te-ar putea interesa si:

Husqvarna Motorcycles rafineaza gama Naked pentru sezonul 2024

Complet noi pentru sezonul 2024, gamele Vitpilen si Svartpilen sunt simple si moderne, imbratisand mostenirea suedeza si peste un secol de inovatie. Puterea rafinata, componentele de greutate usoara, dinamica sportiva si calitatea exceptionala de con...

Citeste mai mult